Sunday, May 31, 2009

weeeeHOOOOO!!!!!


WOW....
best giler kitorang wat orchestra kat pesta buku di danga city mall...

what can i sayyy...
hehehehe...
oklah...
nk kuar celebrate ni...

bsk aku cita k!!!
bye!!!!

~h.Z.dEaN~

Saturday, May 30, 2009

aku ni cuma benda silam sahaja...



hmmm...
mmg aku ni cuma kisah silam si dia sahaja...
aku tahu kesilapan aku terhadapmu...
aku tahu aku ni hanya seorg insan yg tidak sempurna...

namun aku dinasihatkan untuk menunggu kemarahanmu untuk reda...
aku tahu kau sekarang sudah mempunyai seorang insan yang istimewa padamu...
namun hatiku ini setiap hari hanya mahu meminta maaf sahaja darimu....

semenjak berlakunya pertelingkahan di johor...
dari saat itu aku dapat rasakan kesayanganmu terhadapku semakin menjauh...
sepanjang perjalan balik kau begitu marah...
kerna bila kau marah,kau akan diam....

namun segala apa yg aku harapkan hanyalah angan2...
permulaan hidupnya yang baru telah meninggalkan silamnya...
dan aku adalah salah satu dari silamnya...

oleh itu segala hubungan aku dgnnya tidak seperti dahulu...
hanyalah suatu hubungan yang tidak ada pertalian diantara satu sama lain lagi...
kena aku dgn dia tiada apa2 lagi...

aku hanyalah seorang insan yang sama seperti yang lain...
tiada hubungan adik-beradik lagi...
hanya...
"seseorang yang kita kenal" sahaja...

namun segala kenagan bila bersamanya...
susah senang...
senyum sedih..
siang dan senja...
hanyalah kerna aku menyayangimu sebagai seorg insan angkatku...

mugkin itu yang aku ingin katakan wat seketika ini...
namun hanya hati ini sahaja yang tahu betapa hancur, sedih, pedihnya untuk menerima dan mengalaminya...
hmmm...


aku hanya ingin memelukmu dan cium tanganmu sahaja untuk melepaskan kerinduan dan meluahkan segala kemaafan yang aku alami selama ini...
kalau selepas ini perkara itu semua dijalankan...
aku akan mati dalam keadaan aman kerna aku dpt memaafkan seorg insan yang aku sayangi...


aku hanyalah cebisan silamnya sahaja...

~h.Z.dEaN~

Friday, May 29, 2009

3000??? nO waY!!!!



wow...
3000 now is it...
bestnya...


balik2 aje nampak dah 300 org tonton aku pny blog for the last urmmm 3-4 months kan???
hhehehehehe...
bagus2...


apa2 pon thank you for watching...
kalau ada salah silap,
kalau terasa ke tegur k!!


love u alls!!!
hehehehe...


q^-^p


~h.Z.dEaN~

Thursday, May 28, 2009

Plain White T's - 1234


1-2-1-2-3-4
Give me more loving than I’ve ever had
Make me feel better when I’m feeling sad
Tell me I’m special even though I know I’m not
Make me feel good when I hurt so bad
Barely getting mad
I’m so glad I found you
I love being around you
You make it easy
Its as easy as 1-2-1-2-3-4
There’s only one thing
To Do
Three words
For you
(I love you) I love you
There’s only one way to say
Those three words
That’s what I’ll do
(I love you) I love you
Give me more loving from the very start
Piece me back together when I fall apart
Tell me things you never even tell your closest friends
Make me feel good when I hurt so bad
You’re the best that I’ve had
And I’m so glad I found you
I love being around you
You make it easy
It’s easy as 1-2-1-2-3-4
There’s only one thing
To Do
Three words
For you
(I love you) I love you
There’s only one way to say
Those three words
That’s what I’ll do
(I love you) I love you
(I love you) I love you
You make it easy
It’s easy as 1 2 1 2 3 4
There’s only one thing
To Do
Three words
For you
(I love you) I love you
There’s only one way to say
Those three words
That’s what I’ll do
(I love you) I love you
(I love you) I love you
1-2-3-4
I love you
(I love you) I love you
~h.Z.dEaN~

BoriNGnyA!!!!!



pergh...
damn boring giler ar ari ni...
ingatkn nak update apa yg aku wat kat kl ari tu...
but satu hapak idea pon tarak...
hmmm... ni pon main kuarkanlah apa yg aku wat ari ni...

pagi:
basuh baju..
check e-mail

ptg:
ingatkan nak g ajar budak2 marching band...
tgk2 keta aku hilang
terus aku call bpk aku...
lerr...
dia bwk msk bengkel...
aku tny knp dia ckp..."adalahhhh"
hmmm....
bosan...
nak tdo mata x penat...
layann...

mlm:
baru jalan sikit...
aku bkk chatbox...
semua chat...
hehehehe...
ok ar... nak smbung bebual dgn diorg...
kang marah lak knp aku snyp lama2


~h.Z.dEAn~

Wednesday, May 27, 2009

cute teDDY!!!!



hehehe...
cute x teddy bear ni???
nilah hadiah yang aku bagi kat si dia for our 1st anniversary...

huhuhu...
sebenarnya aku mmg xde idea nak bagikan dia apa2...
dahlah tu budget lak under rm100...
hehehhehehe

then aku pikir2 balik...
haaa,....
baik aku belikan teddy ni...
blh dia wat peluk2 ke...

mmg aku serius xtau nak belikan dia apa2...
hehehhe...
okklah... the rest tu korg tgk ajelah pic aku tu k!
:D



sukanyee....


bersatu... :P


wanginye dieee... :D


buekkk....

~h.Z.dEaN~

Sunday, May 24, 2009

hOme sWeeT jb!!!!



home sweet home my jb home!!!
selama 1 minggu lebih aku berpusing2 di kl akhirnya aku telah kembali ke tilamku yang empuk!!!

hehehehehe...
tapi masa aku otw nak balik td mcm2 cobaan yg aku kena wei...
bak kata pendekar bujang lapok:
"aa..cobaannnn..."

huhuhu,..,..,..
tapi cita ni aku akan cita bsk k!
mlm ni aku nak rest giler2...
penatt...
dr smlm aku asyik tdo awal aje...
huhuhu...

ok ar...
nak mandi...
then masak meggi jap...
lopas tuh...
tido!!!
miss my bed!!!
hehehehehe...
yelah... asyik tdo katil org aje...
hehehehe...

~h.Z.dEaN~

Friday, May 22, 2009

aku maSiH diKL ni...-KL keee-



aku skg ni stay kat umah cousin aku kat bukit jelutong ni...
sbb cousin aku sorg ni nak g foundation for 1 year...
under UIAM...
ok lorrr...

huhuhu
then bsknya aku gerak ke shah alam plk...
nak jmpa ex-schoolmates ni...
huhuhu..
miss you guys arr...
tunggu...
gua dtg bsk!!!

-huhuhu...-
-sorilah...xde idea nak bgtau kat korg ni-
-aku blk jb aku citalah k!-

~h.Z.dEaN~


Tuesday, May 19, 2009

Lovehunters - Teman



Sejak mula pertemuan itu
Hati melonjak terkenangkanmu
Tiap detik ku mengharapkan
Panggilan rindumu sayang

(1)
Apa kau rasa yang ku rasakan
Mungkin ini satu permulaan
Biarlah mawar terus bersemi
Mekar harum mewangi

(2)
Takku menduga…..
Cinta yang ku cari selama ini
Dikaburi wajah-wajah yang tiada
Ertinya sayang…..

(3)
Hadir di sisi
Tanpa harap belas dan perhatian
Namun kau pasti hadir di situ
Saat ku perlukan….

- gitar solo -

Jangan hirau cerca dan hinaan
Kita teman yang tak sehaluan
bukti kasih dan keikhlasan
Mengikat hatimu hatiku..

Back to (1, 2 & 3)

Hadir di sisi
Tanpa harap belas dan perhatian
Namun kau pasti hadir di situ
Saat ku perlukan….

Te.. Te.. Te.. de.. de..

Kau teman……


~lagu ni sebab kwn aku ni suruh aku hayatinya~

~layan~


~h.Z.dEaN~

Monday, May 18, 2009

-iN kL riGHt NoW- hehehehe....



alamak....
sorilah semua...
aku kat kl nih...
maybe seminggu kot...
aku nak jgk g mkn angin...

asyik kat jb je....
hehehhe...
boleh x???
boleh k!

:D
ok...
nnti kalau aku ada free time aku update k!
keep on viewing my blog!!!

sayang semua!!!

~h.Z.dEaN~

Wednesday, May 13, 2009

Mother's DaY GiFt foR mY mOm!!


guess where am i


my mum... in 1985...hehehehe...

hehehe...
so what did i do for mother's day???
hurmmm...
senang aje...
aku ni anak sulung mcm2lah idea dia...
last year beli perfume...
this year aku nak wat lain...
hehehhe...
nak tau this year aku wat apa to my mom???
hehehe... tgk ar bwh tu...
itu cluenya...

[ ]
[ ]
[ ]
[ ]
[ ]
V
V
V








yup...
aku bg persent mak aku g spa treatment....

kat SPA MANJA...

hehehehe...
mula2 aku dah tempah packej "i love you mama"
treatment dia 2.5 hours...
dah mak aku xnak...
so aku tukar ke pakej "preatty mama"
1.5 jam aje...
ok ar...

hehehehe...
the treatment my mom said is so nice....
besttt....
balik tu kita singgah g Danga City Mall...
mak aku nak handbag...
jalanlah...
last2 dia beli handbag valentino....
huhuhu...
oklah for her age...
kalau x nak aje mintak mak aku belikan beg Guess aje...
hehehehe....

that day aku mmg dah reserved for my mom only aje...
hehehe...
ok... itu je kot nak diceritakan...

~haPPy MoThERs DaY iBUku...~
~LOvE YoU~


bye!!!


q^-^p

~h.Z.dEaN~

Monday, May 11, 2009

My CrEAtioN!!!!! KU TINGGALKAN by Fahmie Samsi

video

lirik yang aku bg tadi tu... nilah hasilnya...
tajuk lagu yang sesuai adalah KU TINGGALKAN by Fahmie Samsi...
hehehehe...
and this is his song..
only here...
lps ni aku nak uploadkan kat youtube...
enjoy...

~h.Z.dEaN~

toLonG guA bLh x????-caRi taJuK lagu yaNg sEsUai-

ni lirik kawan aku bagi ni....
da ada nyanyi sekali
so nkorg bg idea utk aku goreng2kan lagu dia ni sikit....
thanks....



Aku,

Bagaikan tiada impian,

Ku membina satu harapan,

Menjadi suatu kenangan,

Di dalam kehidupan,

Insan yang ku harapkan,

Telah ku lepaskan kerna diriku lemah,



(chorus)

Aku,

Perlukannya untuk segalanya,

Namun ku harus terpaksa akur,

Tuk kebaikan kita bersama,

Walaupun,

Sayangku terpaksa tinggalkannya,

Menjauhkan diri,

Meninggalkan seribu kenangan.



Bagiku,

Menyeksa hidupnya,

Adalah sesuatu yang tak bisa,

Tetapi ku terpaksa ego,

Tuk kau melupakan diriku,

Apa yang ku harapkan,

Telah ku lepaskan kerna diriku lemah,

(ulang chorus)


-aku nak letak lagunya tapi x tau....-

-tolong ajarkannn-


~h.Z.DeAN~


Sunday, May 10, 2009

Imran Ajmain - Jika Engkau Pergi



Bermulanya semua hanya dengan rasa
ada saja yang tak kena
Rupanya kau berkasih
Menyingkir setia
Sandiwara penuh dusta

Kini ku beri satu amaran
Jangan nanti jadi cabaran
Aku ingin kau memadam kenangan
Menjadi mimpi berterbangan

Jika engkau pergi, bulan dan bintang tetap masih di langit
Jika engkau pergi, air mengalir takkan berhenti
Jangan khuatir tentang diri ku
Ku janji takkan merindui mu

Bermusim resah hadir membelai
Menyentuh hati kecewa
Janji sehidup semati
Tinggal tiada lagi
Impian hancur depan mata

Semakin terungkap kepastian
Biarlah ku rela melepaskan
Pada mu cinta cuma lah mainan
Sekadar untuk senda bersama

Puas sudah ku berikan engkau segalanya
Jalan cerita pun nyata akan berubah

~hmmmmmm~
~unTuKMU~

~h.Z.dEaN~

BesT doWk g KoNSerT sEarcH!!!!!



peeeewwwiiittttt........

bestnya...
aku xsangka aku g konsert search wooo...

intro dia memang best.... the best part of it...
aku dpt jmpa mamat-sepah from raja lawak 3...
and also hattan...
hehehehehe


but what all i can say is that the konsert was totaly best...
nasib baik dpt naik ke atas... kalau ddk kat area complemetary box
kalau x..
senak eden,,,,
huhuhu...
sbb tu kena naik atas
although our seats ar at the right wing...
tapi xpe..asalkan nmpk sudah...

and aku ada gmbr utk buktikannya... hehehehe...
enjoy...


hehehe...ms.hai enjoy giler....
(blm start lg ar ms.hai)


keadaan masih kosong....
yelah...baru kol 8...


huhuhu... kitorg terpaksa naik atas...
kat sinilah aku dpt tgk...


hehehehe...
pn.anita yang sedang mengandung pon sanggup datang tau...


adoiyai... sesah benor nak ambik aku sorg2





semasa konsert... nilah hasil 5x zoom...


bodoh punya flash... adoi....


mmg sah aku xleh ambik gmbr sorg2.....


ending yang best giler....




~h.Z.dEaN~

Saturday, May 09, 2009

Pembohongan Ibuku... iyeeee......

~cerita ni aku ambik from a friend of mine~
~enjoy~



Memang sukar untuk orang lain percaya, tapi itulah yang berlaku. Ibu saya memang seorang pembohong!! Sepanjang ingatan saya sekurang-kurangnya 8 kali ibu membohongi saya. Saya perlu catatkan segala pembohongan itu untuk dijadikan renungan anda sekalian.

Cerita ini bermula ketika saya masih kecil. Saya lahir sebagai seorang anak lelaki dalam sebuah keluarga miskin. Makan minum serba kekurangan. Kami sering kelaparan. Adakalanya, selama beberapa hari kami terpaksa makan berlaukkan ikan masin dikongsi satu keluarga.

Sebagai anak yang masih kecil, saya sering saja merungut. Saya menangis mahukan nasi dan lauk yang banyak. Tapi ibu cepat memujuk. Ketika makan, ibu sering membahagikan bahagian nasinya untuk saya. Sambil memindahkan nasi ke mangkuk saya, ibu berkata:

"Makanlah nak... ibu tak lapar." – PEMBOHONGAN IBU YANG PERTAMA.

Ketika saya mulai besar ibu yang gigih sering meluangkan waktu senggangnya untuk pergi memancing di tali air berhampiran rumah. Ibu berharap dari ikan hasil pancingan itu dapat memberikan sedikit makanan untuk membesarkan kami adik-beradik.

Pulang dari memancing, ibu memasak gulai ikan yang segar dan mengundang selera. Sewaktu saya memakan gulai ikan itu ibu duduk disamping kami dan memakan sisa daging ikan yang masih menempel di tulang daripada bekas sisa ikan yang saya makan tadi..

Saya sedih melihat ibu seperti itu.. Hati saya tersentuh lalu dengan menggunakan sudu saya memberikan ikan itu kepada ibu. Tetapi ibu dengan cepat menolaknya. Ibu berkata:

"Makanlah nak, ibu tak suka makan ikan." – PEMBOHONGAN IBU YANG KEDUA.

Di usia awal remaja, saya masuk sekolah menengah. Ibu pergi ke kedai dengan membawa sejumlah penyapu lidi dan kuih-muih untuk menyara persekolahan saya, abang dan kakak.

Suatu dinihari lebih kurang pukul 1.30 pagi saya terjaga dari tidur. Saya melihat ibu membuat kuih denagn beremankan sebuah pelita di hadapannya. Beberapa kali saya melihat kepala ibu terhangguk kerana mengantuk. Saya berkata: "Ibu, tidurlah, esok pagi ibu kena pergi kebun pula." Ibu tersenyum dan berkata:

"Cepatlah tidur nak, ibu belum mengantuk lagi." PEMBOHONGAN IBU YANG KETIGA.

Di hujung musim persekolahan, ibu meminta cuti kerja supaya dapat menemani saya pergi ke sekolah untuk menduduki peperiksaan penting. Ketika hari sudah siang, terik panas matahari mulai menyinari, ibu terus sabar menunggu saya di luar dewan. Ibu seringkali saja tersenyum dan mulutnya terkumat-kamit berdoa kepada Illahi agar saya lulus ujian peperiksaan ini dengan cemerlang.

Ketika loceng berbunyi menandakan ujian sudah selesai, ibu dengan segera menyambut saya dan menuangkan kopi yang sudah disiapkan dalam botol yang dibawanya. Kopi yang kental itu tidak dapat dibandingkan dengan kasih saying ibu yang jauh lebih kental.

Melihat tubuh ibu yang dibasahi peluh, saya segera memberikan cawan saya itu kepada ibu dan menyuruhnya minum. Tapi ibu cepat-cepat menolaknya dan berkata:

"Minumlah nak, ibu tak haus!!" – PEMBOHONGAN IBU YANG KEEMPAT.

Setelah pemergian ayah kerana sakit, iaitu selepas saya baru beberapa bulan dilahirkan, ibulah yang mengambil tugas sebagai ayah kepada kami sekeluarga. Ibu bekerja mengambil upah di kebun, membuat penyapu lidi dan menjual kuih-muih agar kami tidak kelaparan.

Tapi apalah sangat kudrat seorang ibu. Kehidupan keluarga kami semakin susah dan susah. Melihat keadaan keluarga yang semakin parah, seorang pakcik yang baik hati dan tinggal berjiran dengan kami, datang untuk membantu ibu.

Anehnya, ibu menolak bantuan itu. Jiran-jiran sering kali menasihati ibu supaya menikah lagi agar ada seorang lelaki yang akan menjaga dan mencarikan wang untuk kami sekeluarga. Tetapi ibu yang keras hatinya tidak mengendahkan nasihat mereka. Ibu berkata:

"Saya tidak perlukan cinta... saya tidak perlukan lelaki." PEMBOHONGAN IBU YANG KELIMA.

Setelah kakak dan abang habis belajar dan mula bekerja, ibu sudah pun tua. Kakak dan abang menyuruh ibu supaya berehat sahaja di rumah. Tidak payahlah lagi bersusah payah dan bersengkang mata untuk mencari duit. Tetapi ibu tidak mahu. Ibu rela pergi ke pasar setiap pagi menjual sedikit sayur untuk memenuhi keperluan hidupnya.

Kakak dan abang yang bekerja jauh di kota besar sering mengirimkan wang untuk membantu memenuhi keperluan ibu, pun begitu ibu tetap berkeras tidak mahu menerima wang tersebut. Malahan ibu mengirim balik wang itu dan ibu berkata:

"Jangan susah-susah, ibu ada duit." – PEMBOHONGAN IBU YANG KEENAM.

Setelah tamat pengajian di universiti, saya melanjutkan lagi pelajaran ke peringkat sarjana di luar Negara. Pengajian saya di sana dibiayai sepenuhnya oleh sebuah syarikat besar. Sarjana itu saya sudahi dengan cemerlang,kemudian saya pun bekerja dengan syarikat yang telah membiayai pengajian saya juga di luar negara.

Dengan gaji yang agak lumayan, saya berhajat membawa ibu untuk menikmati penghujung hidupnya di luar negara. Pada pandangan saya, ibu sudah puas bersusah payah untuk kami. Hampir seluruh hidupnya habis dengan penderitaan, eloklah kalau hari-hari tuanya ini ibu habiskan dengan keceriaan dan keindahan pula.

Tetapi ibu yang baik hati, menolak ajakan saya. Ibu tidak mahu menyusahkan anaknya ini dengan berkata:

"Tak payahlah, ibu tak biasa tinggal di negara orang." - PEMBOHONGAN IBU YANG KETUJUH.

Beberapa tahun berlalu, ibu semakin tua.. Suatu malam saya menerima berita ibu diserang penyakit kanser. Ibu mesti dibedah secepat mungkin. Saya yang ketika itu berada jauh diseberang samudera terus segera pulang untuk menjenguk ibunda tercinta.

Saya melihat ibu terbaring lemah di katil hospital setelah menjalani pembedahan. Ibu yang kelihatan sangat tua, menatap wajah saya dengan penuh kerinduan. Ibu menghadiahkan saya sebuah senyuman biarpun agak kaku kerana terpaksa menahan sakit yang menjalari setiap inci tubuhnya. Saya dapat melihat dengan jelas betapa penyakit itu telah memamah tubuh ibu sehingga ibu menjadi terlalu lemah dan kurus.

Saya menatap wajah ibu sambil berlinangan air mata. Saya cium tangan ibu kemudian saya kecup pula pipi dan dahinya. Di saat itu hati saya terlalu pedih, sakit sekali melihat ibu dalam keadaan seperti ini. Tetapi ibu tetap tersenyum dan berkata:

"Jangan menangis nak, ibu tak sakit." PEMBOHONGAN IBU YANG KELAPAN.
Setelah mengucapkan pembohongan yang kelapan itu, ibunda tercinta menutup matanya untuk kali terakhir kali. Anda bertuah kerana masih mempunyai ibu dan ayah. Anda boleh memeluk dan menciumnya.
Kalau ibu anda jauh dari mata, anda boleh menelefonnya sekarang, dan berkata, "Ibu,saya sayangkan ibu." Tapi tidak saya. Sehingga kini saya diburu rasa bersalah yang amat sangat kerana biarpun saya mengasihi ibu lebih dari segala-galanya, tapi tidak pernah sealipun saya membisikkan kata-kata itu ke telinga ibu, sampailah saat ibu menghembuskan nafasnya yang terakhir. Ibu, maafkan saya. Saya sayangkan ibu…


~so nkorg nilailah sendiri ye....~
~credit to PJ sELamBa for giving mr the permission to copy from his blog~

~haPPy mOtherS DaY~



~h.Z.dEaN~

Friday, May 08, 2009

aku NAIK GILA AR!!!!




WEI....
GILER AR AKU NAK BELAJA MCM NI...
8 MORE HOURS TO HAFAL ALL THIS THINGS...
AYOHHH NO KACAU2!!!!
BSK AKU MERDEKA NAK KACAU2 SUKA ATILAH OK?!?!?!
BYE!!!!

~h.Z.dEaN~

Wednesday, May 06, 2009

SeArCh conCerT!!!!! yeAH!!!



heheheheh...
xsabarnya aku nak g tgk konsert Search ni...
tiket sudah beli...
kikiki...
inilah gmbr2 yang aku dah ambik...
hihihihi...
enjoy!



aku pny 2 je...
3 tu lecturer yg punya...
n salah satu lecturer aku tu dahlah mengandung...
wooo risau ar kitorg...
takut2 apa yg terjadi kitorg jgk yg kena...
tapi on the bright sight...
kalaulah tiba2 ada wartawan nak interview lecturer aku tu...
nak msk menyebok jgk arr...



xsbr... yeyeh!


hehe.... iklan sikit....YPJ...:P

~h.Z.deAn~

Tuesday, May 05, 2009

KepeNiNgaN mAsA BeLaJa PubLiK rELaTion




huhuhu...
sudah tentu aku x memahami apa kejadahnya apa yg aku belaja ni...
but right now baru aku tau apa kerja PR ni...

hehehe...
nak arrangekan suatu event tu bukannya senang...
sbb tu ar you have to do your best giler for the best event that you can do! hehehehe...
(poyo aje aku)....

but here is what i can say for day one and 4 more days b4 aku merdeka!!!
hehehehehehe....
siot aje...
piz...3 pointer...3pointer....
hehehehe....
so here is some of my day 1 of reaaalllyyyy preasure giler nak blaja....



huhuu..cian yaya bebel dgn laki dia...ehhh...belaja... hehehehe.... :P


hehehe...my working space... siap ada smaties tu...

dua subjek sekali lalu woooo...
CTU and PR...
hihihi...
xphm?
ni ha bukunyaaa....




kekekeke...
so nak smbg belaja baliklah..
out sat...

~h.Z.DeaN~